divendres, 7 de maig del 2010

L'EXPERIÈNCIA DEL CONTE

A partir de la lectura del llibre Gramàtica de la fantasia de Gianni Rodari, ens va venir la idea de posar en pràctica el bionni fantàstic que presenta. Aquesta consisteix en agafar dues paraules a l'atzar i construir una petita història amb elles.

Vam pensar posar en pràctica aquesta activitat amb un nen i una nena per tal d'endinsar-los en l'art d'inventar contes. L'activitat consistia en què cadascú escrigui ràpidament en un paper una paraula sobre alguna cosa que succeeixi. Les dues paraules que van sorgir són princesa i maduixa. Un cop ja sabíem les paraules, els hem animat ha construir un conte on hi havia de sortir aquests mots.

Al principi va resultar molt difícil escollir el títol pel conte, però finalment amb una pluja d'idees vam decidir aquest títol: La princesa maduixa. Un cop ja teníem el títol decidit vam començar a crear la història de la princesa que li agradaven les maduixes.

Amb aquesta experiència hem pogut comprovar la capacitat que tenen els nens i nenes de crear històries. Tal com diu Gianni Rodari, la creativitat és sinònim de pensament divergent, és a dir, ser capaç de trencar contínuament els esquemes de l'experiència. És una ment creativa aquella que es fa preguntes, hipòtesis i que busca respostes. Així doncs, despertem la creativitat dels infants. Una bona recepta és la importància d'explicar contes.

Us animem a provar aquesta experiència, segur que us sorpendreu!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada