dilluns, 22 de març del 2010

QUÈ ENTENEM PER PISSARRES DIGITALS?

CINQUENA PARADA: UN CAMÍ CAP A LES PISSARRES DIGITALS.


La pissarra digital i la pissarra digital interactiva són sistemes tecnològics que consisteixen en un ordinador multimèdia, generalment conectat a Internet, i un vídeoprojector que projecta sobre una pantalla o paret allò que veiem en l'ordinador. Però cal distingir bé entre pissarra digital i interactiva:
- Pissarra Digital: Sistema tecnològic, integrat per un ordinador i un vídeoprojector que permet projectar continguts digitals. Es pot interactuar sobre les imatgs projectades mitjançants els perifèrics de l'ordinador com el ratolí i el teclat.
- Pissarra Digital Interactiva: Sistema tecnològic, generalment integrat, per un ordinador, un vídeoprojector i un dispositiu de control, com un punter, que permet projectar en una superfície interactiva continguts digitals. Des d'aquesta superfície es pot controlar l'ordinador, fer anotacions manuscrites sobre qualsevols imatge projectada, així com guardar-les, imprimir-les, enviar-les per correu electrònic i exportar-les a diferents formats. L'ordinador es pot controlar mitjançant aquesta superfície amb un bolígraf, el dit o un altre dispositiu com si d'un ratolí es tractara i fer anotacions manuscrites. És el que ens dóna interactivitat amb la imatge i el que el diferència d'una pissarra digital normal (ordinador+projector)

2 comentaris:

  1. Hola Xikis!.

    Gràcies per ensenyar-me el que són les pissarres digitals, seguiu així i ànims en el blog que està genial.

    ResponElimina
  2. Gràcies pel teu seguiment i pels teus ànims,
    "els petits gestos són poderosos!!"

    Anirem publicant més informació, esperem que també et sigui útil!

    ResponElimina