dimarts, 23 de març del 2010

QUÈ ÉS UN KID PIX?

SISENA PARADA: UNA FINESTRA PER CREAR.


El Kid Pix és un editor de gràfics i textos molt popular i fàcil d'utilitzar per a nens i nenes a partir de quatre anys que imita el model de dibuix no gràfic, és a dir, la pantalla de l'ordinador en blanc igual que un full en blanc per començar a dibuixar; a més al costat hi ha grups d'eines per canviar el color, el format, els textos, les eines de treball, etc. Aquest Kid Pix està inclòs dins del Kid Pix Studio Deluxe, un sofware mutimèdia, juntament amb altres cinc ambients de treball:

- Wacky TV (per vídeos)
- Moopies (per dibuixos mòblis)
- Stampimator (per l'animació)
- Digital Puppets (per titelles digitals)
- Slideshow (per seqüències)

El Kid Pix ofereix un ampli ventall d'activitats. Les eines del programa inclouen molts segell de dibuixos que resulten atractius pels infants, també hi ha afectes sonors, una batedora que barreja i dóna animació a les imatges, un pinzell que fa gargots, degoteigs i altres tècniques de pintura, un barrejador de pintura i a més hi ha un mode de treball pels més petits.

Es tracta d'un programa interactiu que permet que els nens i nenes creïn imatges, facin manipulacions amb totes les eines que hi ha de dibuix, etc. Amb aquest recurs també es permet que interactuïn entre ells, prenguin decisions sobre el que faran a continuació, relacionen tot allò que han dissenyat i comparteixen les seves creacions amb tots els seus companys.


1 comentari:

  1. Sincerament, a primera vista sembla una versió maca del Paint de tota la vida.
    L'existència d'aquests programes només reforça la teoria que cada cop volen preparar més als petits per aquest món informàtic. Ja sabeu que em sembla bé i crec que la manera artística és una de les més adequades per aconseguir aquest objectiu. Però espero que l'art digital no arribi a substituir completament els dibuixos en paper algun dia...

    Bon post, xikis ^^

    ResponElimina