dimarts, 16 de març del 2010

QUÈ PENSEU DE LES WEBQUEST?

Interpretem que amb aquest recurs podem trobar activitats estructurades i guiades i així evitant una informació aglomerada que moltes vegades els alumnes els costa sintetitzar el més rellevant. De vegades els alumnes perden molta estona buscant informació en diferents buscadors, amb el WebQuest es donarà una eina per interpretar i explorar informacions específiques. A més, d'activitats d'ensenyança-aprenentatge mitjançant Internet.

Tal com hem dit en el punt de la WebQuest a Infantil, reiterem que s'hauria de fomentar aquest recurs a l'etapa de segon cicle d'Educació Infantil ja que sí és bona eina d'ensenayança-aprenentatge.

Per finalitzar, destaquem que tenim un altre recurs relacionat amb la WebQuest però no s'ha de confondre, aquest és la Caza del Tesoro. El recurs de la Caza del Tesoro és igualment una eina educativa però més senzilla. Consisteix en una sèrie de preguntes sobre un tema que es poden contestar visitant enllaços d'altres pàgines relacionades. Molts cops es fa una pregunta clau al inal per comprovar els coneixements adquirits sobre el tema.

2 comentaris:

  1. Sincerament, abans de llegir el vostre bloc no sabia que hi havia una eina com aquesta. (Bé, és cert, pensant una mica m'ho podria haver imaginat :P) Suposo que avui en dia a la nostra societat de la informació és imprescindible que els alumnes aprenguin a utilitzar Internet des de molt petits.

    Jo ho miro des del punt de vista de les tecnologies i de la preparació dels nens per la societat d'informació. Però em puc imaginar que també és una eina efectiva i molt entretinguda en el camp de l'educació.

    Endavant xikis!

    ResponElimina
  2. La veritat és que nosaltres al principi tampoc coneixíem aquest gran recurs. Estem satisfetes d'aquesta recerca perquè hem conegut aquest recurs que creiem que com a futures mestres el podrem utilitzar en la pràctica educativa.

    En aquest blog seguirem aportant més recursos didàctics. Esperem que siguin també del teu interès.

    Gràcies per la teva col·laboració!!!

    ResponElimina