dilluns, 22 de març del 2010

REFLEXIONEM-HI!!!

Opinem que les PDI són un nou recurs a utilitzar en les nostres aules que indirectament provoca un canvi amb la metodologia de la nostra pràctica educativa a l'aula. Com hem comentat anteriorment, aquest recurs ens ofereix un gran ventall de possibilitats didàctiques i també millorar algunes de les nostres activitats d'ensenyança-aprenentatge que podem desenvolupar amb el suport de la PDI. A més, sembla que la utilització de la PDI va en concordança amb el nou currículum, ja que l'ús d'aquestes promou en l'alumnat el desenvolupament de totes o de la majoria de les capacitats.

En un dels apartats, hem comentat que l'ús de les PDI aporta beneficis al professorat, però creiem que avui en dia encara cal un gran esforç dels mestres per tal de què aquest sigui eficaç. Per aquest motiu, hem de tenir voluntat a la formació d'aquesta nova eina, també caldrà una renovació d'algunes de les pràctiques a l'aula i haurem de saber com accedir a recursos i sobretot gestionar-los. Tot i això, pensem que el fet que es pugui escriure directament sobre la pròpia pissarra, de la mateixa forma que es fa en qualsevol pissarra de guix, fa que la PDI sigui més fàcil d'utilitzar pel docent des del primer moment.

Per acabar, volem afegir que per fer un bon ensenyament, el més important no és l'instrument que s'utilitza. El que pretenem transmetre és que pel fet de dispossar d'una PDI a l'aula no garanteix un ensenyament de millor qualitat, sinó el que es fa amb ell. Per tant, aquest procés d'ensenyament depèn més del professorat, de les seves activitats d'ensenyança-aprenentatge. Tot i que, no podem oblidar que un bon instrument o recurs sempre ajuda; en aquest cas les PDI proporcionen més recursos i ofereixen més oportunitats per aprendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada